کود کشاورزی مایع از انواع مواد مغذی گیاه هستند که به فرم غلیظ شده ای تولید می شوند تا هنگام مصرف در ترکیب با آب یا سایر حلال ها به غلظت مناسب برسند. اگرچه در گذشته استفاده از کودهای مایع چندان مرسوم نبود اما در سالهای اخیر با توجه به مزایای منحصر به فرد آن، طرفداران بسیاری پیدا کرده است. کودهای مایع به هر دو صورت تک عنصری یا چند عنصری تولید می شوند. آنها از نظر غلظت و نوع قرار گرفتن مواد موثر به سوسپاسنیون ها ، ای سی ها ، ژل ها و... طبقه بندی می شوند. این محصولات قابلیت کاربرد به دو صورت استفاده در آب  آبیاری یا محلول پاشی روی برگ را دارند. لازم به ذکر است به دلیل غلظت بالای این نوع کودها، هنگام استفاده و رقیق کردن آن باید دستورالعمل تایید شده توسط تولید کننده را به دقت مطالعه و اجرا نمود. تصمیم گیری در انتخاب کود پودر ، گرانول و مایع با شماست. توصیه وانیا زیست به شما این است که لطفا پس از استفاده از این کودها قوطی و بطری آن را امحا نموده و برای مصارف دیگر نگهداری نکنید تا ضمن حفاظت از محیط زیست از مسمومیت و اشتباهات مصرف جلوگیری کرده باشیم.

مزایای کودهای مایع.

بخاطر فرمولاسیون و فرم پیوند های خاص، مقدار دوز مصرفی این کودها  به نسبت کودهای پودری بسیار پایین تر بوده و توجیح اقتصادی بیشتری دارد. همچنین جذب این کودها بیشتر بوده و علایم کمبود در گیاه را به سرعت رفع می نمایند. به علاوه دقت مصرف در این کودها نیز بالاتر است به گونه ای که در برنامه های غذایی می توان مقدار دقیق مورد نیاز گیاه به یک عنصر خاص را محاسبه و تجویز نمود.

معایب کودهای مایع.

هر کالایی معایب و محاسن خاص خود را دارد. در کودهای مایع یکی از دلایلی که در هنگام خرید ممکن است در تصمیم گیری کشاورز دخیل باشد قیمت بالاتر آن به نسبت کودهای جامد به دلیل فرآیند خاص تولید آن است.  البته همانطور که بیان شد حتی با وجود این تفاوت قیمت، غلظت و سرعت جذب بالای این نوع کود استفاده از آن را از نظر اقتصادی  توجیح می نماید. نکته دیگر زمان انقضا این کود هاست. کودهای مایع به علت تبخیر مایع حلال معمولا پس از سه تا پنج سال ته نشین شده و اصطلاحا فاسد می گردد. همچنین لازم به ذکر است غلظت بالای این کودها حساسیت بیشتری برای مصرف آن از طرف کشاورز را می طلبد، چنانچه هنگام محلول پاشی دوز توصیه شده توسط تولید کننده رعایت نگردد، باغ و مزرعه دچار خسارت و برگ سوزی خواه شد.

محلول پاشی

محلول پاشی بادامستان

نکات کلیدی در زمان محلول پاشی

محلولپاشی باعث حداکثر جذب در گیاه می گردد اما این مهم زمانی اتفاق می افتد که روزنه ها جهت دریافت مواد غذایی باز شده باشد.  روزنه های سطح برگ از طلوع آفتاب تا غروب جهت فرآیند غذا سازی باز هستند اما باید به این نکته توجه کرد افزایش دمای هوا باعث عدم کارایی جذب به دلیل تبخیر سریع شده و آب موجود در محلول تبخیر می گردد.  عصاره کود سبب ایجاد لکه روی برگ می شود، همچنین قطرات آب در صورت تبخیر نشدن در اثر تابش خورشید باعث بروز پدیده ذره بینی قطره شده و برگ دچار آسیب لکه سوختگی می گردد، لذا بهترین زمان هنگام طلوع خورشید می باشد.

از ترکیب کود و سم متفاوت با یکدیگر پرهیز کنید.
در صورت نیاز به ترکیب کودها و سموم حتما به میزان کم آزمایش شود.
هنگام وزش باد شدید یا دمای بالا کود مایع را محلول پاشی نکنید.
هرگز کود یا سم را مستقیم وارد مخزن سمپاش نکنید ، ابتدا در ظرف دیگری رقیق کنید.
در باغات میوه مخصوصا درختان هسته دار کود در سطح محدود آزمایش گردد.
دستورالعمل مصرف را به دقت مطالعه و مطابق لیبل مصرف کنید.
از کالیبره بودن سمپاش اطمینان حاصل کنید.
به تاریخ تولید و انقضا همچنین تاییدیه سازمان خاک و آب دقت نمایید.

کیفیت کالاهای تولید و وارداتی وانیا زیست توسط آزمایشگاه های مجموعه همچنین جهاد کشاورزی سازمان خاک و آب مورد تایید قرار گرفته است.
کالاهای ما با بهترین متریال و بروزترین دستگاه های اتوماتیک تولید و بسته بندی شده تا ریزش و نشتی را به حداقل برساند.
وانیا زیست هیچ گاه کیفیت کالاهای تولیدی و واردانی را جهت کاهش هزینه کم نکرده و قیمت ما با توجه به غلظت و مواد اولیه به کار رفته به شدت اقتصادی است.
وانیا زیست هیچ گاه کیفیت کالاهای تولیدی و وارداتی را جهت کاهش هزینه کم نکرده و قیمت ما با توجه به غلظت و مواد اولیه به کار رفته به شدت اقتصادی است.
آیا سوالی دارید ؟ بی صبرانه منتظر پیغام های شما هستیم با ما در ارتباط باشید
Verified by MonsterInsights